Az egészségbiztosítás előnyei cégek számára

Miért éri meg a munkáltatónak egészségbiztosítást kötni a munkavállalói részére?

Sok cég igyekszik a munkavállalói után járó terheket csökkenteni azzal, hogy különféle kedvező adóterhű béren kívüli juttatásokat kínál dolgozói számára. Míg Magyarországon inkább a készpénzes és rekreációs juttatások a legkedveltebbek, addig külföldön már természetes, hogy a juttatási csomag tartalmazza az egészségbiztosítást is. A magán egészségbiztosítás nem csak a magánszemélyek számára elérhető, hanem vállalatok, cégek, szervezetek számára is, akik fontosnak tartják alkalmazottaik egészségügyi állapotát és szeretnék csökkenteni a táppénzen eltöltött napok számát.

Hogy lehetséges mindez?

Magyarországon az állami egészségügy folyamatos forrás- és emberhiányban szenved ezért lényegesen alacsonyabb minőségű az ellátás, 1-1 kezelés hetekig vagy akár hónapokig is húzódhat (bizonyos műtétekre akár 1 éves várólista is lehet). A magánegészségügy ezzel szemben folyamatosan képes bővíteni szolgáltatásait, miközben megtartja a minőségi és gyors kiszolgálást. Ennek oka, hogy az elmúlt 5 évben megduplázódtak a magánegészségügyi ellátásban elköltött összegek és a számok évről-évre nőnek. Mindamellett, hogy dupla annyi pénzt költünk, mint 5 évvel ezelőtt, a magánegészségügyet választó emberek száma is folyamatosan nő.
Magyarországon is egyre több cég ismeri fel, hogy a dolgozóinak egészség megőrzése legalább annyira fontos, mint a más egyéb béren kívüli juttatások. A munkavállaló is szívesebben dolgozik olyan helyen, ahol látja, hogy törődnek az egészségével és megbecsülik. Több szempontból is érdemes az egészségbiztosítást, mint béren kívüli juttatást bevezetni a cégeknek.

Előnyök a munkáltató szempontjából:

Előnyök a munkavállaló szempontjából:

A fentiekből is látszik, hogy mind a munkáltató és mind a munkavállaló - sőt, akár csalátgajaik is - csak nyerhetnek az egészségbiztosítással.
Fontos megjegyezni, hogy cafeteria elemként csak akkor illeszthető be, ha minden munkavállaló belép az egészségbiztosítási szerződésbe.