Cobalt magán egészségbiztosítás

​A Cobalt magán egészségbiztosítást azoknak ajánljuk, akiknek kiemelten fontos a magán terhesgondozás és a fekvőbeteg szakellátás költségeinek térítése. Az egészségbiztosítás nem tartalmaz teljes járóbeteg ellátást.

A Cobalt egészségbiztosítás fedezi a terhesgondozás költségeit magánorvosi ellátás keretein belül, ezen kívül fedezi az újszülött gondozás költségeit 3.250.000 Ft értékig a születéstől számítot 30 napon belül.
Súlyos betegségek esetén az egészségbiztosítás fedezi a kórházi kezelések, műtétek illetve a járóbeteg sebészeti ellátások költségeit.

Az egészségbiztosítás tartalmazza többek között:

 • ​Kórházi fekvőbeteg ellátás költségeinek térítése 487.500.000 Ft értékig az egész világon (USA nélkül)
 • ​Terhesgondozás és újszülött ellátás költségeinek térítése (csak Magyarországon vehető igénybe folyamatos 12 havi biztosítotti jogviszony után)
 • ​Rettegett betegségek kórházi ellátásának költségtérítése
 • Kórházi ápolást követő otthoni ápolás költségeinek térítése (legfeljebb 30 napra)
 • ​Fogászati ellátás 812.500 Ft-ig

A Cobalt biztosítás az alábbi egészségügyi ellátásokat fedezi

Az egészségbiztosítás éves maximális fedezeti összege biztosítottanként 487.500.000 Ft.
Kórházi fekvőbeteg ellátások:
 • Kórházi költségek, amik tartalmazzák az ellátást, szállást és az általános ápolási szolgáltatásokat.
 • Szülő elszállásolása. Ha kiskorú gyermek szorul kórházi kezelésre, az egyik szülő ugyanabban a kórházban tartózkodhat a gyermek kórházi kezelésének ideje alatt. A szülő szállásának és ellátásának díját szintén fedezi az egészségbiztosítás.
 • Műtő díjak. Az egészségbiztosítás fedezi a műtő és sebészeti őrző, illetve a műtét során és az azt követően használt műszerek és gyógyszerek költségeit és az általános nővéri ellátás díját.
 • Intenzív és szubintenzív osztályon történő ápolás, átszállítás vagy felvétel ezen osztályokra.
 • Szakorvosi díjak, melyek tartalmazzák a kórházi fekvőbeteg kezelés során történő sebészi konzultáció díját, a sebész, aneszteziológus és műtős ápolók díját.
 • Laboratórium, röntgen, diagnosztikai vizsgálatok, melyek a kórházi benntartózkodás során a betegség diagnosztizálásának céljából történnek vagy a biztosított állapotának felméréséhez szükségesek, pl.: vérkép, EKG, röntgen.
 • Fizio/Kiro/Osteoterapeuta, természetgyógyász, dietetikus, logopédus. Az egészségbiztosítás fedezi a regisztrált egészségügyi szakamberek által nyújtott olyan ellátás díját, aminek célja egy funkció helyreállítása vagy megőrzése, természetesen a kórházi benntartózkodás ideje alatt.
 • Krónikus betegségek akut tüneteinek kórházi fekvőbeteg kezelése.
 • Rehabilitáció. A műtétet követő fekvőbeteg rehabilitáció költségeit fedezi az egészségbiztosítás betegségenként legfeljebb 30 napra.
 • Beültetett protézisek költségét fedezi az egészségbiztosítás, melyek a gyógykezeléshez szükségesek.
 • Házi ápolás költségét fedezi az egészségbiztosítás legfeljebb 30 napra, ha a biztosított szakképzett ápoló ellátására szorult otthonában, amit szakorvos rendelt el és jelen biztosítás alapján fedezett kórházi fekvőbeteg ellátás után részesült benne.
 • Kórházi napidíj. 15.000 Ft/éjszaka kórházi napidíjat fizet az egészségbiztosító minden egyes olyan kórházban töltött éjszaka után, ahol az ellátás ingyen történt (állami kórház).
 • Születési rendellenességek és örökletes betegségek. Az egészségbiztosító a szülés után legfeljebb 90 napon belül téríti meg a születési és örökletes betegségek kezelésének költségeit.
  A születési rendellenesség minden olyan a normálistól eltérő állapot vagy betegség, ami a szülés pillanatában fennáll, függetlenül attól, hogy diagnosztizálták vagy sem.
  Az örökletes betegség minden olyan a normálistól eltérő állapot vagy betegség, ami a szülés pillanatában fennáll és családon belül öröklődik.
 • Területi hatályon kívüli kockázatviselés összege 16.250.000 Ft-ra terjed ki. Ha a biztosított olyan országban szenved balesetet vagy lesz beteg, ahova az egészségbiztosítása nem terjed ki, akkor az állapota stabilizálásáig vagy a megadott szolgáltatási limitig terjed az egészségbiztosítás fedezete.
Járóbeteg ellátások:
 • Járóbeteg sebészeti ellátás költségeit fedezi az egészségbiztosítás. Az ilyen sebészeti eljárások általában helyi érzéstelenítéssel történnek és nem igényelnek több napos kórházi ellátást vagy kórházi felügyeletet.
 • Sürgősségi járóbeteg ellátás költségeit abban az esetben fedezi az egészségbiztosítás, ha azok sebészeti beavatkozások vagyis járóbeteg sebészeti ellátásnak minősülnek.
Egyéb ellátások:
 • Rosszindulatú daganatok kezelésének költségeit a kórházi fekvőbeteg és járóbeteg ellátás keretén belül fedezi az egészségbiztosítás. Ide értendő a kórházi gyógykezelés, sugár- és kemoterápia, gyógyszerek, kapcsolódó szakorvosi vizsgálatok.
 • Transzplantációs szolgáltatások. Közvetlenül a szerv- vagy szövetátültetéshez kapcsolódó egészségügyi ellátások költségeit kórházi fekvőbeteg ellátás keretén belül fedezi az egészségbiztosítás. Nem fedezi a donorszerv felkutatásának, kioperálásának, szállításának költségeit valamint az ezekkel járó adminisztrációs költségeket.
 • Fejlett diagnosztikus képalkotás. A szakorvos által elrendelt diagnosztikai képalkotás, mint pl.: CT, MR vizsgálatok költségeit fedezi az egészségbiztosítás.
 • Terhesgondozás során igénybe vett szolgáltatások költségeit, pl.: kórházi díjakat, nőgyógyász és szülésznő díját természetes szülés esetén, az utógondozás és az újszülött rutin ellátásnak költségeit max. 7 napig fedezi az egészségbiztosítás. Emellett fedezi a császármetszés, otthonszülés valamint a vetélés, ektópiás terhesség vagy halvaszületés esetén végzett terhességmegszakítás költségeit.
  A szolgáltatás 12 havi folyamatos biztosítotti jogviszonyt követően vehető igénybe és csak Magyarországon fedezett!
 • Szülési támogatás nyújtása 97.500 Ft összegben gyermekszületésenként, ha a kórházi ellátásért díjat nem számolnak fel (pl.: állami kórház).
  A szolgáltatás 12 havi folyamatos biztosítotti jogviszonyt követően vehető igénybe.
 • Újszülött ellátás költségeit 3.250.000 Ft-ig fedezi az egészségbiztosítás a születés időpontjától számított 30 napig.
  Ez idő alatt kérhető a gyermek társ-biztosítottként beléptetése orvosi kizárások nélkül (kivéve születési és örökletes betegségek) a szülő biztosítási kötvényébe.
Asszisztansz szolgáltatások:
 • Mentőautó. Orvosilag indokolt esetben a szárazföldi mentő szolgáltatás költségeit fedezi az egészségbiztosítás, ha a biztosítottat a baleset helyszínéről kell kórházba szállítani vagy egyik kórházból egy másikba átszállítani.
 • Holttest hazaszállítása. Ha a haláleset nem a lakóhely vagy állampolgárság szerinti országban következik be, 3.250.000 Ft-ig téríti az egészségbiztosító a hazaszállítás költségeit.
 • Nemzetközi sürgősségi orvosi kimenekítés az egészségbiztosító jóváhagyásával egy országból abban az esetben történik meg, ha a helyi egészségügyi szolgáltatások nem elégségesek. Az egészségbiztosítás megtéríti a kimenekítés költségeit a legközelebbi kórházba vagy a lakóhely szerinti országba a helyileg elérhető legmegfelelőbb közlekedési eszközök igénybevételével (pl.: menetrendszerinti repülőjáratok). A biztosítottat kísérő egy személy utazásának megszervezését, ésszerű mértékű utazási költségeit és szállásának költségeit 16.250 Ft/éjszaka díj mértékben legfeljebb 10 éjszaka erejéig átvállalja az egészségbiztosító. Egyúttal a biztosított beteg hazaszállítását is vállalja az egészségbiztosító, ha az szállítható állapotban van.
  Nem téríti az esgészségbiztosítás a biztosított tengeri, hegyi, sivatagi, dzsungelben vagy más távoli helyeken történő felkutatásához és mentéséhez kapcsolódó költségeket, beleértve a tengeri, légi mentéseket.
Opcionális fogászati ellátások:
Az opcionális fogászati kezelésekre évente összesen 812.500 Ft áll rendelkezésre biztosítottanként. A preventív és helyreállító kezelések valamint a fogszabályozási szolgáltatások eltérő százalékos önrész fizetése mellett vehetők igénybe.
 • Preventív fogászati kezelések költségeit fedezi az egészségbiztosítás. Ide tartoznak a fogászati szűrések - többek között - ellenőrzés, fogkő eltávolítás, röntgen, polírozás.
  Az ellátások 0%-os önrész fizetése mellett folyamatos 6 havi biztosítotti jogviszonyt követően vehetők igénybe.
 • Szokásos és helyreállító kezelések költségeit fedezi az egészségbiztosítás. Ebbe a körbe tartoznak - többek között - a fogtömések, hidak, koronák és implantátumok, gyökérkezelés.
  Az ellátások 20%-os önrész fizetése mellett folyamatos 6 havi biztosítotti jogviszonyt követően vehetők igénybe.
 • Fogszabályozás költségeit 18 éves korig fedezi az egészségbiztosítás 50%-os önrész fizetése mellett folyamatos 2 évnyi biztosítotti jogviszonyt követően.
45.807 Ft/hó
(Az ár a 31-35 közötti korosztályra értendő irányár.)
megrendelés